Δελτίο Τύπου Συλλόγου Γονέων 17ου Δημ. Σχολείου Γαλατσίου

Posted: 26 Φεβρουαρίου, 2011 by Γεωργία Βαλωμένου in κοινοποιήσεις
Ετικέτες: , , , , ,
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

17ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

ΦΙΓΑΛΕΙΑΣ 67, 111 47 ΓΑΛΑΤΣΙ

e-mail: dhmotiko17gal@googlegroups.com

ΓΑΛΑΤΣΙ, 22– 2- 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕ: ΓΟΝΕΙΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ, ΜΑΘΗΤΕΣ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Γαλατσίου, μετά από πρόσκληση του Συλλόγου μας, συγκέντρωση γονιών – εκπαιδευτικών με σκοπό την ενημέρωση, συζήτηση, οργάνωση και συντονισμό της δράσης μας απέναντι  στο σοβαρό πρόβλημα  «ΠΑΙΔΕΙΑ», όπως έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια, αλλά και από την σκληρή επίθεση που δέχεται σήμερα, μέσα από τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» και τα μνημόνια.

Στην εποικοδομητική  συζήτηση συμμετείχαν γονείς,  εκπρόσωποι από δεκάδες Δ.Σ. Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων από την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια βαθμίδα εκπαίδευσης, εκπρόσωποι από το Σωματείο Δασκάλων «Η ΑΘΗΝΑ», από την Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, καθώς και εκπρόσωποι από τις «μειοψηφούσες παρατάξεις» της Ένωσης Γονέων Γαλατσίου.

Αναδείχτηκαν τα οδυνηρά για το μέλλον της «ΠΑΙΔΕΙΑΣ» και των παιδιών μας σχέδια για συγχώνευση, όπως:

-κατάργηση πολλών σχολειών στην πόλη μας (και Πανελλαδικά),

-κατάργηση  της δωρεάν χορήγησης των βιβλίων,

-σχολείο ανταγωνιστικό, που δεν θα μορφώνει αλλά θα προωθεί τις δεξιότητες για τους αυριανούς αμόρφωτους, αλλά βολικούς, συνεργάσιμους και ανταγωνιστικούς εργαζόμενους,

-σχολείο που θα λειτουργεί όχι με ευθύνη του κράτους, ενιαία για όλα τα παιδιά, αλλά με ευθύνη των Δήμων που, χωρίς κονδύλια, θα αναζητά χορηγούς για να έχει ρεύμα, χορηγούς για να έχει θέρμανση, γονείς που θα βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Αφού διατρανώσαμε την αντίθεσή μας στα επιχειρούμενα σχέδια και μετά από τις προτάσεις, διαμορφώθηκαν οι παρακάτω αποφάσεις:

  1. Έκδοση ψηφίσματος της συγκέντρωσης
  2. Συγκέντρωση γονιών, εκπαιδευτικών, μαθητών την Παρασκευή 25-2-11 στο Δημαρχείο και κατάθεση στο Δημοτικό Συμβούλιο του ψηφίσματος της συγκέντρωσης, όπου θα απαιτήσουμε επιπλέον να πάρει θέση η Δημοτική Εξουσία και να δράσει στην κατεύθυνση της απόρριψης του αντι-εκπαιδευτικού  σχεδιασμού που προωθείται.
  3. Στηρίζουμε τη μέρα ΠΑΙΔΕΙΑΣ και Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση γονιών εκπαιδευτικών (ΕΛΜΕ και ΑΘΗΝΑ) και μαθητών, την Παρασκευή   25-2-11, 1 μ.μ. στη διασταύρωση Αγ. Λαύρας και Λ. Γαλατσίου.
  4. Γενικές συνελεύσεις σε όλους τους συλλόγους  για την ενημέρωση και κοινή δράση των γονιών, εκπαιδευτικών, μαθητών.
  5. Δημιουργία δικτύου για την καλύτερη επικοινωνία.
  6. Επαναπροσδιορισμό  ημερομηνίας για άμεση συνάντηση.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                     Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ        ΝΙΚΟΛΙΤΣΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ

Σχόλια
  1. […] post by Γεωργία Βαλωμένου var addthis_language = 'en'; Filed under Uncategorized ← Chris Dall Michael […]

Σχολιάστε