About

Είμαστε μια ομάδα μαχόμενων καθηγητών που μας ενώνουν κοινοί στόχοι.

  • Πιστεύουμε πως η κίνηση και η δράση των εργαζομένων μπορεί να σταθεί εμπόδιο απέναντι στην επέλαση των αντεργατικών μέτρων, απαντώτας στον φιλοκυβερνητικό και γραφειοκρατικό συνδικαλισμό.
  • Παλεύουμε να υπερασπίσουμε τον κλάδο των λειτουργών της εκπαίδευσης όχι μόνο απέναντι στα μέτρα του μνημονίου αλλά και απέναντι στην διαμόρφωση μιας  αρνητικής κοινής γνώμης που διαμορφώνεται εδώ και καιρό από τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ.
  • Είμαστε Εργαζόμενοι Εκπαιδευτικοί  που καλούμαστε με το πιο βίαιο τρόπο να δώσουμε απαντήσεις απέναντι στην μαζική καταστροφή ανθρώπινης εργασίας, απέναντι στη μαζική καταστρατήγηση συλλογικών εργατικών δικαιωμάτων παλεύοντας μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και τη νεολαία για τη ανάσχεση των κυβερνητικών και ευρωπαϊκών επιλογών.
  • Είμαστε Εκπαιδευτικοί Εργαζόμενοι,  αλληλέγγυοι με τους γονείς και τους μαθητές μας, διατεθειμένοι να δουλέψουμε για να φτιάξουμε το σχολείο που θέλουμε. ΔΕΝ ξεχνάμε την κοινωνία της οποίας είμαστε μέλη, τους εργαζόμενους γονείς με τους οποίους έχουμε κοινές αγωνίες και κοινά συμφέροντα, το λαό απέναντι στον οποίο έχουμε υποχρέωση, την μόνη υποχρέωση που έχουμε.

Για να αντιμετωπίσουμε μια κυβέρνηση που «έχει σηκώσει τα μανίκια» και εργάζεται για να διαλύσει το δημόσιο σχολείο, το δημόσιο νοσοκομείο αλλά και ολόκληρη τη ελληνική κοινωνία  με την πρόφαση του μνημονίου, πρέπει να σηκώσουμε κι εμείς τα μανίκια και να εργαστούμε για να φτιάξουμε το σχολείο που θέλουμε, τη κοινωνία που θέλουμε.

Σχόλια
  1. Ο/Η Λένα λέει:

    Κουράγιο και καλή λευτεριά!

  2. Ο/Η μανταλενα μιχαλοπούλου λέει:

    Ονομαζομαι Μανταλενα Μιχαλοπούλου και επιδιώκω κατ’ αρχας να μιλήσω με τον Ανδρεά Χαρμπίλα και μετά είμαι όλη δική σας

  3. Ο/Η Γεωργία Βαλωμένου λέει:

    Μανταλένα θα το προωθήσω στο mail του Ανδρέα για να το δεί σίγουρα 🙂

  4. Ο/Η Gth λέει:

    Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι εκπαιδευτικοί

    Είμαι πρωτοετής φοιτήτρια νομικής και με λύπη μου διαπιστώνω καθημερινά ότι η επιλογή που έκανα δε μου ταιριάζει . Το πιο δυσάρεστο όμως ειναι ότι δεν μπορώ να κάνω κάτι για να αλλάξω το μέλλον μου αφού το 10 % καταργήθηκε . Ευτυχώς εδώ και αρκετό καιρό γίνεται προσπάθεια από τη σελίδα http://www.edu4u.gr για την επαναφορά του 10 %, προσπάθεια στην οποία συμμετέχω και εγώ προσωπικά. Έπειτα λοιπόν από πολλά e-mail σε υπουργούς και άλλους φορείς χωρίς απάντηση, αποφάσισα να οργανώσω μια επίσκεψη στο υπουργείο Παιδείας για να ζητήσουμε την επαναφορά του μέτρου. Κοινοποίησα την ιδέα μου στην παραπάνω σελίδα χωρίς δυστυχώς να δω μεγάλη ανταπόκριση παρόλο που οι ενδιαφερόμενοι για την επαναφορά του μέτρου είναι πάρα πολλοί. Θα ήθελα λοιπόν την συμπαράσταση σας σε αυτή την προσπάθεια και σας παρακαλώ να παρευρεθείτε εάν μπορείτε σε αυτη τη συγκέντρωση . Η συγκέντρωση θα γίνει την Παρασκευή 10-2-12 στις 11 το πρωί έξω από το υπουργείο παιδείας. Μια αντίστοιχη προσπάθεια θα γινει απο τούς εκπαιδευτικούς στη Θεσσαλονίκη.

    Σας ευχαριστώ
    Με εκτίμηση

  5. Αγαπητοί συνάδελφοι σας συγχαίρω για το σάιτ σας και σας παρακαλώ να στείλετε στους συγγραφείς του «κάτι λίγα για το το Πολύτεχνείο» τον ακόλουθο τίτλο σάιτ http://www.pagratofreneia2014news.info όπου έχω αναρτήσει ένα pdf με τίτλο «Κάτι πολλά για το Πολυτεχνείο (20-11-2014)» σαν απάντηση στην ανάρτησή του στο σάιτ σας.Ευχαριστώ και ξανασυγχαίρω. Γιάννης Αλεβίζος, φυσικός.

Σχολιάστε