ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΒΟΗΘΗΤΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Posted: 30 Αυγούστου, 2012 by Γεωργία Βαλωμένου in δράσεις για την παιδεία
Ετικέτες: , , , ,

ImageΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ – ΟΠΛΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ

Ζούμε τις τραγικότερες στιγμές σαν χώρα…

Οι μισθοί και οι συντάξεις εξανεμίζονται…

Η ανεργία εκτοξεύεται σε ανομολόγητα επίπεδα…

Ιδιωτικοποιείται και ξεπουλιέται ο δημόσιος πλούτος…

Η παιδεία και η υγεία καταστρέφονται…

Τα παιδιά υποσιτίζονται…

Άνεργοι και ανυπεράσπιστοι άνθρωποι του μόχθου αυτοκτονούν…

Οι φασίστες επελαύνουν…..

Σε μια τέτοια εφιαλτική πραγματικότητα δεν μας μένει άλλη απάντηση από το να αναλάβουμε εμείς την ευθύνη. Η ίδια η κοινωνία, ο ίδιος ο λαός. Να πάρουμε τις τύχες, τη ζωή μας στα χέρια μας. Αλλιώς, αν δεν οργανωθούμε και αν δεν αντεπιτεθούμε απέναντι  στη απόγνωση και το χάος  που αφήνει η καταστροφή κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε το οργανωμένο έγκλημα και τις φασιστικές οργανώσεις. Ας μην αφήσουμε τον λαό μας και τους ίδιους τους εαυτούς μας αβοήθητους στο φόβο τη φτώχεια και την απόγνωση. Να δράσουμε όσο γίνεται πιο συλλογικά, εκεί που ζούμε, εκεί που δουλεύουμε. Το ζήτημα είναι να δείξουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα ότι υπάρχει τρόπος συλλογικής δράσης και οργάνωσης, ότι υπάρχει δυνατότητα ανατροπής των τρομοκρατικών σεναρίων που απεργάζονται την καταστροφή της ζωής και της ανθρωπιάς μας.

Γι’ αυτό και πρέπει να φτιαχτούν και να ενισχυθούν όπου υπάρχουν δομές άμεσης δημοκρατίας και ριζοσπαστικοποίησης  του λαού, σε κάθε γειτονιά, σχολείο, χώρο εργασίας και παράλληλα να φτιαχτούν και να ενισχυθούν δίκτυα αλληλεγγύης και συλλογικής ευθύνης προάσπισης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, του συλλογικού δικαιώματος στη εργασία, στην παιδεία, στην υγεία, ενάντια σε φασιστικές λογικές και ατομικές λύσεις.

Θεωρούμε υποχρέωση και δικαίωμα του κόσμου της εκπαίδευσης να υπερασπίσει το δικαίωμα του για αξιοπρεπή εργασία και στηρίζουμε τις άμεσες και δημοκρατικές διαδικασίες των σωματείων μας, παλεύουμε για την πολιτική ανατροπή των καταστροφικών πολιτικών του μνημονίου, συγκρουόμαστε με φασιστικές λογικές και ενδυναμώνουμε τις πρακτικές αλληλεγγύης, δημοκρατίας και κοινωνικής δικαιοσύνης μέσα στα σχολεία μας  και ενισχύουμε δίκτυα αλληλεγγύης στο χώρο δουλειάς μας, στην γειτονιά μας, στην πόλη μας.

Σαν πρώτο βήμα, λοιπόν, δημιουργούμε ένα δίκτυο συναδέλφων με κέντρο τα σχολεία της Γ ΕΛΜΕ και σε συνεργασία με δασκάλους, με στόχο την ενίσχυση των ασθενέστερων οικονομικά μαθητών, παραδίδοντας μαθήματα βοηθητικά, σε όσους τα χρειάζονται.

Επιδιώκουμε την στήριξη του σωματείου μας Γ ΕΛΜΕ καθώς και του συλλόγου δασκάλων ΑΘΗΝΑ, των ενώσεων γονέων και κηδεμόνων Γαλατσίου και 5ου Διαμερίσματος, των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων της περιοχής μας.

Θεωρούμε υποχρέωση αλλά και δικαίωμα όλων μας να εμπλακούμε ενεργά και μάχιμα στο «πόλεμο» που ήδη έχει ξεκινήσει.

ΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

Σχολιάστε