ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ!

Posted: Ιουλίου 12, 2013 by Δώρα Ξυπολιά in Ενωτική Πρωτοβουλία Γ' ΕΛΜΕ Αθήνας
Ετικέτες: , , ,

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ:

ΔΙΩΚΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ,

ΕΧΘΡΟΙ ΤΩΝ ΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ!

Αυτοί που ευθύνονται απόλυτα για την οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση του λαού μας έχοντας το θράσος να παρουσιάζονται ως ‘’σωτήρες’’ του, αυτοί που όταν λένε ‘’πατρίδα’’ εννοούν την κερδοφορία του κεφαλαίου και των τραπεζών ενώ ως άλλοι Εφιάλτες δίνουν πρόθυμα  ‘’γη και ύδωρ’’ στους Προστάτες τους ΕΕ και ΔΝΤ,  των οποίων την εύνοια πασχίζουν να κερδίσουν διώκοντας κάθε κοινωνικό αγαθό και εργασιακό δικαίωμα, αυτοί που μιλούν για ‘’νόμους και Δημοκρατία’’ καταπατώντας το Σύνταγμα, τους νόμους και τη Δημοκρατία με τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, τις επιστρατεύσεις, τις υπερεξουσίες με τις οποίες φροντίζουν να περιβάλλονται και τον ωμό αυταρχισμό με τον οποίο ‘’εκτελούν’’ όσα οι ίδιοι σχεδιάζουν και ’’νομοθετούν’’ εν κρυπτεία, επειδή φοβούνται το λαό ερήμην του οποίου κυβερνούν, φέρνουν μέσα στο καλοκαίρι για ψήφιση στη Βουλή φοροληστρικό νομοσχέδιο-μίνι μνημόνιο, στο οποίο επιμελώς έχουν συμπεριλάβει καινούρια εγκληματικά μέτρα που θα αυξήσουν τη φτώχεια και την ανεργία καθώς μεταξύ άλλων καταργούν τον κατώτατο μισθό στον ιδιωτικό τομέα, επιταχύνουν χιλιάδες διαθεσιμότητες-απολύσεις στο δημόσιο και τους ΟΤΑ, καταργούν κοινωνικές υπηρεσίες, ΑΠΟΛΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ και ΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ και ΞΕΘΕΜΕΛΙΩΝΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΤΑΡΓΩΝΤΑΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ 52 ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ, ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ (ΔΕ), καθώς  και ΤΙΣ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΙΤΑΛΙΚΩΝ και ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ της γενικής εκπ/σης.

Μετά την επίθεση στη δημόσια ενημέρωση και το ΜΑΥΡΟ στην ΕΡΤ, με παράνομες και αντισυνταγματικές ενέργειες το Υπουργείο Παιδείας και η δικομματική κυβέρνηση ξεκινούν την ολική επίθεσή τους για την ιδιωτικοποίηση της Τεχνικής εκπ/σης,  προσθέτοντας στους 10.000 απολυμένους αναπληρωτές και στους χιλιάδες άλλους υπεράριθμους και άλλους 2.482 συναδέλφους της τεχνικής από τις 22 Ιουλίου 13 στη  διαθεσιμότητα, την ανεργία ή την  ωρομίσθια εργασία –στην οποία ήδη προανήγγειλαν ότι ‘’θα προηγηθούν’’. Είναι αυτονόητο ότι θα ακολουθήσουν καταργήσεις και συγχωνεύσεις ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ ,  οι συνάδελφοι που θα πληγούν θα  είναι πολύ περισσότεροι και το Σεπτέμβρη το τοπίο προβλέπεται εφιαλτικό για εκπαιδευτικούς, μαθητές και σχολεία.

Ταυτόχρονα, στερούν από τους μαθητές της τεχνικής – προερχόμενους κυρίως από εργατικά ή ευρύτερα λαϊκά στρώματα- τα σχολεία τους και τα ίσα δικαιώματα στη μόρφωση,  εξαναγκάζοντας 20.000 περίπου από αυτούς, όσους δηλαδή επέλεξαν να φοιτήσουν στις ειδικότητες που καταργούν να στραφούν σε ιδιωτικές σχολές, αν οι γονείς τους δεν είναι ακόμα άνεργοι ή νεόπτωχοι.

Βιάζοντας και αυτές ακόμα τις λέξεις, βαφτίζουν ΄΄εξυγίανση΄΄ και ΄΄αναβάθμιση΄΄ την κατάργηση δυναμικών τομέων της τεχνικής εκπ/σης και ΄΄τεχνικές επαγγελματικές γνώσεις΄΄ τη φτηνή κατάρτιση  την οποία σχεδιάζουν για τους μαθητές μας. Μιλούν για ΄΄μελέτη εγχώριας αγοράς εργασίας΄΄ και εννοούν το θεσμό της ΄΄μαθητείας΄΄ που προωθούν στο νομοσχέδιο για το ΄΄νέο Τεχνικό Λύκειο΄΄ που ετοιμάζουν για να στείλουν βορά στην ιδιωτική εκμετάλλευση τους ανήλικους μαθητές δήθεν για  ΄΄πρακτική άσκηση στις επιχειρήσεις΄΄.

Αναφέρονται σε ΄΄συγκριτικές μελέτες΄΄ και εννοούν την παραχώρηση στους ιδιώτες των πιο περιζήτητων από τους μαθητές και κερδοφόρων για τους σχολάρχες φιλέτων της τεχνικής εκπ/σης όπως είναι οι ειδικότητες υγείας και πρόνοιας και οι εφαρμοσμένες και γραφικές τέχνες, ανοίγοντας το δρόμο για να  τους παραχωρήσουν αύριο και τις υπόλοιπες. Τα εγκαίνια μάλιστα γνωστής ιδιωτικής σχολής στον Πειραιά,(που όλως τυχαίως διαθέτει τις ειδικότητες που καταργούνται και έχει εμπλακεί στο σχέδιο ΄΄ΑΘΗΝΑ΄΄)  φρόντισε να σηματοδοτήσει με την παρουσία του τη βδομάδα που πέρασε ο σπόνσορας της ιδιωτικής Εκπαίδευσης και υπουργός της επιστράτευσης Αρβανιτόπουλος.

Είναι προφανές ότι προετοιμάζουν  το έδαφος για την ευρύτερη ιδιωτικοποίηση της Τεχνικής και τις επόμενες καταργήσεις ειδικοτήτων που θα ορεχθούν οι σχολάρχες φίλοι τους. Η πρόφαση του υπουργείου ότι δήθεν οι καταργούμενες ειδικότητες δημιουργούν «επικαλύψεις με ανώτερες βαθμίδες τυπικής εκπαίδευσης και κατάρτισης», βάζουν στο στόχαστρο και τις υπόλοιπες ειδικότητες και κατευθύνσεις.

Μέσα στο καλοκαίρι, έρχονται τα τρομοσχέδια για το Γενικό και το Τεχνολογικό Λύκειο, και όποιον ΄΄γλυτώσει΄΄ τον περιμένει από Σεπτέμβρη η ‘’αξιολόγηση’’, το νέο Πειθαρχικό και η προσπάθεια διάσπασης του κλάδου με τις αλλαγές στις αναθέσεις μαθημάτων και το διαχωρισμό σε ΑΣΕΠίτες και μη. Κανείς δεν μπορεί να επαναπαύεται!

Είναι προφανές ότι  ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ!

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ, ΑΝ ΔΕ ΓΙΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΜΑΖΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΜΑΧΗΤΙΚΕΣ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ, Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ.

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΟΥΣ!!!

Η ενότητα, η αλληλεγγύη και η υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των καθηγητών ταυτίζεται πλέον ανοιχτά με την υπεράσπιση του κοινωνικού αγαθού του δημόσιου σχολείου. Ο κοινός, συντονισμένος αγώνας εκπαιδευτικών, μαθητών, γονιών, ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας και της ελληνικής κοινωνίας σε ένα παλλαϊκό κίνημα για την ανατροπή όλων αυτών που τσακίζουν τις ζωές και τα όνειρά μας, είναι μονόδρομος.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ 17/7  ΩΡΑ 7:00 ΜΜ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ! 

 

Το ΔΣ της Γ’ ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s