πρόσκληση σε γιορτή αλληλεγγύης

Posted: Μαρτίου 25, 2013 by Γεωργία Βαλωμένου in δράσεις για την παιδεία, κοινοποιήσεις
Ετικέτες: , ,

Προς Συλλόγους Διδασκόντων

Προς Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων

Όπως γνωρίζετε, από τον περασμένο Δεκέμβριο, με πρωτοβουλία της Γ΄ ΕΛΜΕ και της Ένωσης Γονέων της 5ης Δημοτικής κοινότητας, έχει δημιουργηθεί ένα δίκτυο αλληλεγγύης, που περιλαμβάνει την οργάνωση βοηθητικών μαθημάτων από εθελοντές εκπαιδευτικούς για όσους μαθητές μας αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του σχολείου και οι γονείς τους δεν μπορούν να τους στηρίξουν.

Τα μαθήματα αλληλεγγύης φιλοξενούνται στο χώρο του 40ου Γυμνασίου και συμμετέχουν σ’ αυτά περισσότεροι από 150 μαθητές γυμνασίων και λυκείων της περιοχής, ενώ διδάσκουν 19 συνάδελφοι και τα στηρίζουν διοικητικά και γραμματειακά άλλοι 5.

Η συμμετοχή των παιδιών ξεπέρασε τις προσδοκίες αλλά και τις δυνατότητές μας, αποδεικνύοντας τον αρχικό μας ισχυρισμό ότι η ανάγκη που έχουν οι μαθητές μας για στήριξη και ενίσχυση είναι μεγάλη, και είναι αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης που πλήττει τις οικογένειες με ποικίλους τρόπους, αλλά και της σταδιακής απαξίωσης του δημόσιου σχολείου και του κοινωνικού κράτους γενικά. Απέναντι σ΄αυτή τη σκληρή πραγματικότητα εργαστήκαμε συλλογικά και δείξαμε πως υπάρχει δυνατότητα και τρόπος να ανατρέψουμε την καταστροφή της ζωής και της ανθρωπιάς μας.

Και τώρα, καθώς η σχολική χρονιά τελειώνει, ήρθε η ώρα να γιορτάσουμε: να γιορτάσουμε το ότι προσπαθήσαμε, το ότι μετρηθήκαμε με τις δυνάμεις μας, το ότι ίσως καταφέραμε λίγα, αλλά μπορούμε και θα καταφέρουμε ακόμα περισσότερα.

Σας καλούμε να συνδιοργανώσουμε μια γιορτή για την αλληλεγγύη,

στις 21 Απριλίου, (τελευταία Κυριακή πριν των Βαΐων),

στο χώρο του 40ου Γυμνασίου, από νωρίς το απόγευμα.

Να παίξουμε μουσική, να παίξουμε θέατρο, να εκθέσουμε εικαστικές δημιουργίες, να μαγειρέψουμε και να φάμε. Όποια καλλιτεχνική δραστηριότητα έχετε ετοιμάσει και όποια μπορείτε να ετοιμάσετε, ελάτε να την παρουσιάσουμε μαζί.

Η Ομάδα των Καθηγητών και Μαθητών των Μαθημάτων Αλληλεγγύης, με τη στήριξη

της Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας και

της Ένωσης Γονέων της 5ης Δημοτικής κοινότητας

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s