ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ -ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ

Posted: Φεβρουαρίου 7, 2011 by Γεωργία Βαλωμένου in Uncategorized
Ετικέτες: , , , ,

Ισως ειναι αλήθεια ότι οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες παίρνουν πολλαπλάσιο μισθό απο τους εκπαιδευτικούς. Ισως ειναι αλήθεια ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι γιατροί του ΙΚΑ είναι συνυπεύθυνοι για την κατάσταση των νοσοκομείων και του ΙΚΑ. Και λέω ίσως γιατί η παραπληροφόρηση που δεχόμαστε απο τα παραδοσιακά ΜΜΕ είναι τέτοια που για τίποτα δεν μπορεί κανείς να ειναι σίγουρος αν δεν το ξέρει απο πρώτο χέρι. Ισως ειναι αλήθεια ότι κι εμείς οι εκπαιδευτικοί είμαστε συνυπεύθυνοι για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το δημόσιο σχολείο. Αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΕΠΙΘΕΣΗ.  Και εδώ δεν χωράει ίσως. Για την επίθεση στην εκπαίδευση και τα σημεία της μπορεί κανείς να δεί τις προηγούμενες αναρτήσεις. Ανάλογες επιθέσεις δέχεται η υγεία και η συγκοινωνία και όχι μόνο.

Ολα τα κοινωνικά αγαθά είναι στόχοι της αντικοινωνικής πολιτικής του μνημονίου, την οποία ετοιμάζονται να συνταγματοποιήσουν αυτοί που μας κυβερνούν. Μπροστά σ’ αυτην τη συντονισμένη επίθεση δεν υπάρχει χώρος και χρόνος για αντιπαραθέσεις. Ουτε μεταξύ των κλάδων, ούτε εντός των κλάδων. Η συντονισμένη επίθεση απαιτεί συντονισμένη άμυνα, ακόμα καλύτερα συντονισμένη αντεπίθεση. Και απαιτεί αμεσότητα, αγωνιστικότητα, δέσμευση, θυσίες. Δειτε αυτόν τον άνθρωπο:

Τέλος, αντιγράφω και παραθέτω :

«Δεν είναι τώρα η στιγμή να παίζεις μπάλα συγκροτημένα και νηφάλια. Είναι η στιγμή να παίζεις με το μαχαίρι στα δόντια και τις γροθιές σφιχτές. Δεν είναι η στιγμή να κάνεις τακτικούς ελιγμούς. Είναι η στιγμή να βάζεις πρώτα, αυτό που έτσι κι αλλιώς έρχεται πρώτο. Μπροστά το σώμα. Μπροστά η πράξη. Να τρως καλαμιές. Να αναπνέεις μέχρι μέσα το καθαρό δακρυγόνο. Να προχωράς με κομμένη την ανάσα, υπέρβαση την υπέρβαση

Γ.Βαλωμένου

Advertisements
Σχόλια
 1. Ο/Η Γεωργία Βαλωμένου λέει:

  ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

  ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  1. Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο-έκτρωμα Λοβέρδου που εμπορευματοποιεί πλήρως την περίθαλψη

  2. Να καταργηθεί κάθε είδους «χαράτσι» από την τσέπη των πολιτών στα δημόσια νοσοκομεία. Κατάργηση τόσο της πληρωμής στα επείγοντα και τακτικά ιατρεία, όσο και της λεγόμενης «ολοήμερης» απογευματινής λειτουργίας.

  3. Να ανατραπεί η γενικότερη πολιτική Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ που καταργεί κάθε έννοια δωρεάν υγείας και εξαθλιώνει τους γιατρούς και όλους τους υγειονομικούς λειτουργούς.

  4. Δωρεάν, αποκλειστικά δημόσια νοσοκομειακή περίθαλψη, σύγχρονη, ισότιμη και καθολική, με περισσότερα κρεβάτια, περισσότερους νοσηλευτές, περισσότερους μάχιμους γιατρούς. Κατάργηση του αίσχους του «5 φεύγουν, ένας έρχεται» και στελέχωση με το αναγκαίο μόνιμο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό.

  5. Διαφάνεια στο σύστημα προμηθειών, μακριά από ύποπτα ιδιωτικά χέρια και υπόγειες συναλλαγές διαχειριστών και μεγαλοπρομηθευτών. Ποιοτικά φάρμακα και υλικά χωρίς υπερτιμολογήσεις.

  6. Δημοκρατία και συλλογική άσκηση της ιατρικής στο ΕΣΥ – κατάργηση των σκανδαλωδών προνομίων του μεγαλοδιευθυντικού και μεγαλοκαθηγητικού κατεστημένου.

  7. Με τελικό στόχο ένα ολοκληρωμένο δημόσιο σύστημα πρωτοβάθμιας περίθαλψης με γιατρούς δημόσιους λειτουργούς, άμεσα απαιτούμε ελεύθερη πρόσβαση κάθε ειδικευμένου γιατρού στη σύμβαση με τα ασφαλιστικά ταμεία χωρίς όρους και αποκλεισμούς. Συλλογική σύμβαση που θα εξασφαλίζει αξιοπρεπείς αποδοχές εξασφαλισμένες σε τακτική μηνιαία βάση και θα αποκλείει τη μεσολάβηση κάθε εργολάβου ιατρικής εργασίας.

  8. Αναγνώριση εργασιακών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων για όλους τους γιατρούς του ΙΚΑ από την ημερομηνία πρόσληψης.

  9. Πραγματική ένταξη των νοσοκομείων του ΙΚΑ στο ΕΣΥ χωρίς κατάργηση κλινών και τμημάτων με αναγνώριση της προϋπηρεσίας των γιατρών των νοσοκομείων του ΙΚΑ για την εξέλιξή τους στο ΕΣΥ.

  10. Απόσυρση κάθε σχεδίου για φραγμούς στην έναρξη και λήψη ειδικότητας για τους νέους γιατρούς. Συγκεκριμένα μέτρα (αύξηση νοσηλευτικών κλινών και θέσεων ειδικευομένων σύμφωνα με τις ανάγκες) για τη μείωση της αναμονής.

  11. Να πληρωθούν άμεσα οι οφειλές ΟΠΑΔ, ΤΥΔΚΥ κλπ προς τους συμβεβλημένους γιατρούς. Να επαναπροσληφθούν άμεσα οι 1400 απολυμένοι συμβασιούχοι του ΙΚΑ. Να σταματήσει η προκλητική πριμοδότηση των επιχειρηματικών συμφερόντων που διαχρονικά λυμαίνονται το χώρο της υγείας.

  12. Θεωρούμε καθοριστικό το διακλαδικά, παλλαϊκό συντονισμό για την ανατροπή συνολικά της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, για την ανάδειξη του θέματος των κοινωνικών αγαθών (υγεία, παιδεία, συγκοινωνία κλπ) σε κεντρικό πολιτικό θέμα παλλαϊκού αγώνα.

  ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s