Απόφαση Γενικής Συνέλευσης Γ ΕΛΜΕ

Posted: Φεβρουαρίου 5, 2011 by Δώρα Ξυπολιά in ανοιχτός διάλογος για την παιδεία

Στα πλαίσια του προγράμματος δράσης της ΟΛΜΕ, το οποίο και υπερψηφίστηκε από τη Γενική Συνέλευση καθηγητών της Γ ΕΛΜΕ  στις 03/02 προτάθηκαν και υπερψηφίστηκαν οι εξής δράσεις:

Δεν θα πληρώσουν την κρίση τα παιδιά μας

Σε συνέχεια της συνάντησης που Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 01/02/2011 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Γαλατσίου με θέμα «Συντονισμός της δράσης μας σε σχέση με την συγχώνευση – κατάργηση σχολείων της περιοχής μας»,

και στα πλαίσια της δράσης ενάντια στην επιδίωξη του Υπουργείου Παιδείας να πλήξει την δημόσια εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες (ενδεικτικά αναφέρουμε, εκτός από τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων, την κατάργηση του ΟΕΔΒ, την αύξηση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα, την μείωση του προϋπολογισμού για την παιδεία, το πάγωμα των προσλήψεων εκπαιδευτικών παρά τις ελλείψεις),

αλλά και στα πλαίσια της προσπάθειας της εκπαιδευτικής κοινότητας να ανταποκριθεί στην κοινωνική ανάγκη προστασίας αλλα και πραγματικής και ουσιαστικής ποιοτικής αναβάθμισης της δημόσιας εκπαίδευσης, προτείνουμε:

  1.  Να γίνει άμεσα (την ερχόμενη εβδομάδα) κάλεσμα για ενημέρωση από την ΕΛΜΕ των 15μελων συμβουλίων των σχολείων αλλά και όλων των μαθητών με μοίρασμα ενημερωτικού κειμένου.
  2. Να γίνει άμεσα κάλεσμα των συλλόγων διδασκόντων να τοποθετηθούν με αποφάσεις τους (κατόπιν συζήτησης) πάνω στην Εισήγηση της ΟΛΜΕ και το Δελτίο Τύπου της συνάντησης της Τρίτης 1/2/2011
  3. Αποστολή κειμένου προς τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και τις Ενώσεις Γονέων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και κάλεσμα για δημόσια τοποθέτησή τους (την ερχόμενη εβδομάδα).
  4. Επικοινωνία με συλλόγους δασκάλων «ΑΘΗΝΑ» και «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» με σκοπό τον συντονισμό της δράσης μας  και κάλεσμα να προβούν σε αντίστοιχες ενέργειες (την ερχόμενη εβδομάδα)
  5. Κορύφωση αυτών των ενεργειών με ανοιχτή εκδήλωση – συνέλευση όλων των κοινωνικών ομάδων (εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς) Γαλατσίου, Πατησίων, Κυψέλης το Σαββατο 12/2 (προτεινόμενη ημερομηνία) με στόχο την οργάνωση μετώπου για την παιδεία και κινήματος αποτροπής οποιασδήποτε απόπειρας συγχώνευσης κατάργησης σχολείων.
  6. Μαζική παράσταση – διαδήλωση στους δήμους (Αθήνας και Γαλατσίου) αφού προκαλέσουμε οι ίδιοι (με απόφαση της ΓΣ γονιών – μαθητών – καθηγητών) το ζήτημα στα δημοτικά συμβούλια.
  7. Μαζική παράσταση – διαδήλωση στις 23 Φεβρουαρίου (ημέρα γενικής απεργίας) το απόγευμα στο Γαλάτσι ή όπου αλλού συμφωνηθεί.

 Με σκοπό τα παραπάνω ορίζει  η συνέλευση αυτή  Συντονιστική Επιτροπή Οργάνωσης του Αγώνα για τη Δημόσια Εκπαίδευση.

Advertisements
Σχόλια

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s